Hondenvoer Blik

Rauw vlees of brokken of natvoer?

Rauw vlees of brokken of natvoer?

Een vraag die veel mensen stellen is of ze een hond of puppy rauw vlees/KVV, droogvoer of natvoer moeten geven. Welk voer is het beste? Hier is het antwoord: Het hangt allemaal af van de kwaliteit van het voedsel dat u kiest. Het lijkt misschien een saai antwoord, maar dat is het wel.

Het is moeilijk te zeggen, maar rauw vlees is beter dan hondenvoer. Of natvoer is beter dan droogvoer. Het antwoord hangt af van de kwaliteit van rauw of rauw vlees, de kwaliteit van hondenvoer en de kwaliteit van natvoer.

Welke voedingsstoffen heeft een hond elke dag nodig?

Honden hebben elke dag specifieke voedingsstoffen nodig om voldoende energie te krijgen voor alle lichaamsprocessen (hartslag/spijsvertering/ademhaling), (spier)weefselgroei, haargroei, etc. Hoe je het beste hondenvoer voor je hond kiest, leg ik ook uit.

Simpel gezegd, honden hebben eiwitten, vetten en koolhydraten nodig voor energie en alle andere processen. Eiwitten worden ook “afgebroken” in aminozuren. Eiwitten zijn erg belangrijk voor honden, maar koolhydraten zijn minder belangrijk.

Daarnaast hebben honden vitamines en mineralen nodig zodat deze voedingsstoffen op de juiste plaatsen in het lichaam kunnen werken. Een deel van het calcium gaat naar de tanden en een deel naar de botten. En honden hebben water nodig om wateroplosbare vitamines naar de juiste plaatsen te brengen. Omdat andere vitamines vetoplosbaar zijn, is dat waar vetten werken. Maar zonder vitamines en mineralen kunnen deze aminozuren, vetzuren en koolhydraten niet goed functioneren.

Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen, en water.

Als je naar hondenvoer kijkt, zijn de voedingsstoffen in totaal 100. Alle hondenvoer bestaat uit deze basisstoffen. Hoeveel je hebt bepaalt hoeveel ruimte je hebt voor andere stoffen. Hoe meer eiwitten in de voeding, hoe minder ruimte er is voor vet en koolhydraten en vice versa. Hoe meer koolhydraten in je voeding, hoe minder “ruimte” er is voor eiwitten en vetten.

Hoe beoordeelt u de kwaliteit van vers vlees, rauw vlees, droge brokken en natvoer?

Wij nemen beslissingen op basis van analytische gegevens. Je kunt zien hoeveel eiwit en vet het bevat. Op het etiket staat helaas niet het aantal koolhydraten, maar je kunt het eenvoudig zelf berekenen.

Voor- en nadelen van rauw vlees, droogvoer en natvoer.

Sommigen zweren bij vers vlees voor hun honden. Anderen geven alleen hondenvoer. Dit artikel zal proberen u zoveel mogelijk informatie te geven, zodat u de juiste beslissing voor uzelf kunt nemen. Hier zijn de voor- en nadelen van rauw vlees, droog hondenvoer en nat hondenvoer.

Vers vlees voor uw hond

De meningen over het voeren van vers vlees aan honden zijn zeer verdeeld. Van degenen die alleen vers vlees voorstaan, tot degenen die er fel tegen zijn.

Voordelen van vers vlees voor uw hond

Wat zijn de voordelen van vers vlees? Omdat honden afstammen van grijze wolven, voelt het voeren van vers vlees bijna natuurlijk aan. Daarom is de verteerbaarheid goed. Een tweede voordeel is dat honden de voorkeur geven aan rauw vlees. Andere genoemde voordelen zijn dat honden minder gastro-intestinale problemen hebben, minder ontlasting produceren, betere tanden hebben en schonere vachten hebben dan honden die alleen hondenvoer of natvoer eten.

Op dit punt wil ik erop wijzen dat het niet wetenschappelijk bewezen is dat het voeren van vers vlees voordelen heeft boven het voeren van (hoogwaardige) hondenvoeding.

Nadelen van vers vlees voor uw hond

Het nadeel van het voeren van rauw vlees is dat de uitwerpselen van uw hond salmonella (en andere bacteriën) kunnen bevatten. Dit is meestal prima voor gezonde volwassen honden. Bij jonge, oude of zieke dieren kunnen deze bacteriën echter ziekte veroorzaken.

Een ander nadeel is de eenzijdige samenstelling van het voer. Rauw vlees is vaak geen complete maaltijd die alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt. Dit nadeel kan worden verholpen door rauw vlees in te kopen bij een gerenommeerd bedrijf dat rauw vlees controleert, of door een voedingsdeskundige te raadplegen en zelf vitamines en mineralen toe te voegen.

Rauw vlees heeft per 100 gram veel minder eiwitten dan bijvoorbeeld gedroogd vlees (of vleesmeel) omdat rauw vlees meer water bevat. Meer gewicht maar minder eiwit.

Een ander nadeel is dat vers vlees niet lang houdbaar is. Ten slotte moet vanwege het infectierisico voor mensen (vooral kleine kinderen) uiterste voorzichtigheid worden betracht bij het bereiden van vers vlees.

Witte Herder

Gevaar van rauw vlees

Bij het voeren van rauw vlees bestaat het risico dat oneetbare delen zoals het strottenhoofd worden verwerkt. Honden die alleen rauw vlees eten, kunnen te veel schildklierhormoon hebben, wat kan leiden tot schildklieraandoeningen. Als u uw hond rauw vlees wilt voeren, is het daarom erg belangrijk om rauw vlees van een bekend kwaliteitsmerk te krijgen.

warning, attention, road sign-146916.jpg

Andere nadelen

Een vaak genoemd nadeel van hondenvoer is dat het (meestal) minder vlees bevat dan rauw of blikvoer, en dat doen veel merken. Er zijn nu echter veel hondenvoermerken die erg lijken op rauw vlees en natvoer. Vlees moet als eerste ingrediënt op de verpakking worden vermeld. Een ander nadeel is dat het heel weinig vocht bevat. Daarom moeten honden naast hondenvoer altijd vers water tot hun beschikking hebben. Ook duurt het langer om brokken te verteren in vergelijking met rauw vlees. Daarom is het belangrijk om uw hond niet direct na het voeren uit te laten of uitgebreid te laten rennen. Na het sporten is het aan te raden om pas voer te geven nadat uw hond is gekalmeerd en eerst water heeft gedronken.

nat voedsel

Natvoer verwijst naar menu’s die ingeblikt vlees gebruiken. De kwaliteit tussen merken die natvoer verkopen verschilt enorm. Er zijn veel merken natvoer die een zeer hoog percentage vers vlees hebben en nooit onderdoen voor rauw vlees. Daarom is het erg belangrijk om naar het etiket te kijken voordat u een bepaald merk natvoer kiest. Hoeveel natvoer heeft uw hond nodig

Honden bot

Voordelen van nat hondenvoer

Wat zijn de voordelen van ingeblikt voedsel? Honden houden van ingeblikt voedsel. Honden houden van de geur en smaak. Een ander voordeel is dat ingeblikt voedsel veel water bevat. Uw hond krijgt dus voldoende water van het eten van natvoer uit blik. Zeker in de zomer kan dit een groot voordeel zijn. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat wanneer honden natvoer eten met een vochtgehalte van 60%, ze meestal voldoende water krijgen om hun waterbalans op peil te houden. Als uw hond overgewicht krijgt, kunt u (al dan niet tijdelijk) overschakelen op natvoer om het overtollige gewicht te helpen herstellen (omdat het geen calorieën bevat), zal uw hond minder calorieën binnenkrijgen dan wanneer hij dezelfde hoeveelheid droogvoer zou eten.

Een ander voordeel, dat natuurlijk afhankelijk is van het merk en de prijs, is dat conserven vaak een hoog percentage vlees bevat. Raadpleeg ook het etiket, daar moet het vleesgehalte vermeld worden.

Het voordeel van inblikken is dat het een complete maaltijd is, net als hondenvoer. Dit betekent dat alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen worden opgenomen om uw hond gezond te houden.

Een ander voordeel is dat natvoer lang houdbaar is bij kamertemperatuur (mits blik, beker of zak natuurlijk niet geopend is) en makkelijk te vervoeren is.Misschien leuk om te geven op vakantie of in het weekend. Lees meer op onze blog Vers vlees, rauw vlees, KVV of BARF, maar wat doe je op vakantie?

Nadelen van nat hondenvoer

Het nadeel van ingeblikt voedsel is dat ze zacht en plakkerig zijn, waardoor ze vatbaar zijn voor tandplak en tandsteen. Een ander nadeel is dat als het blik eenmaal geopend is, het kan bederven en niet lang houdbaar is.Bovendien is natvoer relatief duurder dan droog hondenvoer en heeft het minder energie.Ik moet wat meer eten om mijn conditie op peil te houden. gewicht.

Kan ik rauw vlees combineren met droog of nat hondenvoer?

Rauw vlees met dogbit

Als u voersoorten wilt combineren, moet u speciale aandacht besteden aan de voortdurende “fijnheid” van uw hond. De vertering van rauw vlees (vooral botten) is anders dan hondenvoer, dus combinaties in één maaltijd zijn niet vanzelfsprekend.Wat we van onze klanten horen: Brokken op weekdagen, vers of rauw vlees of KVV in het weekend als feestmaal.

shepherd, german shepherd, regal-569386.jpg

Conclusie

Als uw hond van eten houdt, gezond en energiek is, een glanzende vacht heeft en in topvorm is, dan heeft u de juiste keuze gemaakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *