Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over Duitse Herders in het algemeen en de Witte Herder in het bijzonder.

Heeft u zelf vragen over de Witte Herdershond?

U kunt u vragen altijd stellen aan mij. Door te bellen of te mailen.

Fietsen (rechts van de fiets) kan alleen als het niet warmer is dan 23 graden, een hond raakt snel oververhit. Pas op met lange stukken op asfalt, de kussentjes kunnen dan kapot gaan.

Laat de hond draven en niet galopperen, dat is een te grote belasting. Begin pas met fietsen als de hond minimaal is uitgegroeid, dus na het eerste jaar.

Voorkom dat je hond geblesseerd of uitgeput raakt. Begin met 1 minuut rustig fietsen en bouw dit in 6 weken op naar bijvoorbeeld 20 minuten. Ook kun je het tempo geleidelijk aan opbouwen. Las voldoende rustdagen in zodat de hond kan herstellen.

Dat hoeft niet drie of vier keer lang te zijn. Maar vier keer 5 à 10 minuten is voor een hond te weinig. Zeker als een deel van de wandeling aan de riem wordt gelopen zonder dat de hond los kan rennen. Het is belangrijk dat de hond één keer per dag minimaal een half uur, maar liefst een uur wordt uitgelaten.

Zwitserland, officieel de Zwitserse Bondsstaat is een land in het westen van Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten.

Deze hond kan goed leren om een tijdje alleen thuis te blijven, maar dit moet wel langzaam worden opgebouwd vanwege zijn gehechtheid aan de baas. Zorg er bovendien voor dat hij voldoende activiteit heeft gehad om zijn energie kwijt te kunnen. De Zwitserse Witte Herder is redelijk waaks maar geen overdreven blaffer.

  • Zwitserse witte herder.
  • Schotse Herdershond.
  • Tervuerense Herdershond.
  • Witte Herdershond.
  • Laekense Herdershond.
  • Mechelse Herdershond.
  • Picardische herdershond.
  • Pyreneese herdershond.
  • en nog veel meer.

Als de vacht droog blijft kan deze hond gerust bij -10 graden een tijd buiten zijn. Maar is de vacht er grotendeelt af door de rui of door een andere oorzaak, dan natuurlijk niet te lang in de kou! Was je Witte Herder niet als het flink koud is.

Deze periode duurt per keer ongeveer 3 weken aan een gesloten. Als een Duits herder teefje loops wordt dan wordt het lichaam van het teefje voorbereidt om gedekt te worden. Ondanks dat de loopsheid 3 weken duurt is het teefje maar enkele dagen vruchtbaar.

Om bij te kunnen dragen aan de gezondheid van je witte herder, stelden we samen met Nederlandse voedingsdeskundigen een unieke ingrediëntenmix met groenten, fruit en kruiden samen. De beste brok voor witte herders bestaat uit onder andere glucosamine, appel en banaan.