luggage, travel, sunlight-1149289.jpg

Je hond en Vakantie.

Bij het plannen van uw vakantie rijst de vraag wat u met de hond gaat doen.

Mag hij op vakantie, gaat hij naar een hotel of komt er iemand voor hem zorgen?

Denk vooraf goed na over wat je wilt doen en waar je naartoe wilt tijdens je vakantie. Als je hond moeite heeft met reizen, of je vakantiestemming bijvoorbeeld te warm is, vraag jezelf dan af of het verstandig is om je hond mee te nemen. Welke keuze je ook maakt, je moet de nodige zaken regelen. Je leest er hier alles over.

luggage, travel, sunlight-1149289.jpg
dog, shepherd dog, shepherd-4848668.jpg

Je hond gaat op vakantie

Met uw hond op vakantie is erg leuk. Er zijn zelfs reisbureaus die gespecialiseerd zijn in reizen met honden. Dit is praktisch voor reisbureaus, omdat ze weten waar bijvoorbeeld honden welkom zijn en waar niet.

Stel uzelf een aantal belangrijke vragen voordat u besluit uw hond mee te nemen naar het buitenland.

Heeft uw hond moeite met reizen? Wat is de temperatuur op je vakantiebestemming? Welke interpretaties heb je in gedachten en passen honden daarin? Parasieten of andere ziekteverwekkers die op vakantiebestemmingen voorkomen en welke voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen? In Zuid-Europa lopen honden een verhoogd risico op babesiose, een ziekte die wordt overgedragen door teken.
Als u besluit uw hond mee naar het buitenland te nemen, controleer dan de toepasselijke wettelijke beperkingen voor het land dat u bezoekt en uw vakantiebestemming. Binnen de Europese Unie gelden enkele algemene regels. Bovendien kunnen sommige landen aanvullende vereisten hebben. Landen die geen lid zijn van de Europese Unie hebben hun eigen vereisten voor het importeren van huisdieren.

camera, photographs, souvenir-1130731.jpg
sailboat, children, kids-23801.jpg

Algemene regelgeving binnen de Europese Unie
EU Verordening 2003/998/EG is van toepassing op het vervoer van honden, katten en fretten binnen de EU. 

Alle dieren moeten een Europees modelpaspoort hebben. Alle dieren moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Alle dieren moeten gechipt of getatoeëerd zijn. Pet ID-kaarten bevatten niet alleen het identificatienummer van uw hond (meestal een chipnummer), maar ook waar het identificatienummer van toepassing is. Voor rashonden brengen onze verkopers de chip meestal in aan de linkerkant van de nek, voor het schouderblad. Doe dit als uw hond ongeveer 6 weken oud is. In het paspoort van uw huisdier staan ​​ook alle vaccinaties die uw hond heeft gehad. Een Europees Dierenpaspoort is verkrijgbaar bij uw dierenarts.
Wilt u weten welke wet- en regelgeving van toepassing is in het land dat u bezoekt of waar u naartoe reist? Ga dan naar de website van het Landelijk Huisdier Informatie Centrum (LICG). Hier ziet u niet alleen de importregels van Europese landen, maar ook de importregels van andere landen. Als u niet zeker bent van de regels, neem dan contact op met de ambassade van het betreffende land. Wees op tijd: Als uw hond vaccinaties nodig heeft, moet u op tijd zijn.

Je hond gaat naar het pension.

Veel mensen voelen zich schuldig over het meenemen van hun hond naar het pension. Helaas zorgen de mensen van het pension voor vreemde honden. Door hun opleiding en ervaring weten ze waar ze op moeten letten. Het pension zelf is ontworpen met het oog op bescherming en veiligheid. Bijna alle honden wennen snel aan routine in het pension. Neem dan zo snel mogelijk contact op met het pension waar u uw hond wilt brengen. Vraag ook aan de manager hoe hij het doet.

puppy, dog, dirty-3512009.jpg
Hondevoer

Vragen om te stellen aan de pensionmanager
Als je naar een pension gaat, kun je daar de volgende vragen stellen.

 • Wat is de hygiënische staat van het pension?
 • Hoe zijn de binnen- en buitenruimtes voor honden?
 • Als ik meer dan één hond heb, kunnen ze dan bij elkaar zitten?
 • Hoe vaak mogen ze naar buiten?
 • Hoe lang ben je al met je hond bezig?
 • Mogen honden hun eigen voer meebrengen, worden honden geborsteld?
 • Bent u bereid extra zorg te verlenen als uw hond dat nodig heeft, zijn mensen bereid om tijdens hun verblijf rekening te houden met bepaalde details?
 • Is het pension verbonden met Divebo?
  Houd er rekening mee dat de pensionkennel enkele maanden van tevoren volgeboekt kan zijn.
 • Via de website van brancheorganisatie Dibevo www.dierenpensionwijzer.nl ziet u in één oogopslag welke pensioenen voor een bepaalde periode nog beschikbaar zijn. Bijkomend voordeel is dat hondenbezitters in deze pensions bij een geschil de Geschillencommissie Gezelschapsdieren kunnen bellen.

Pensions stellen vaak eisen aan honden. Hij moet bijvoorbeeld meestal up-to-date zijn inentingen tegen hondenziekte, parvovirus en leptospirose. Honden die snel en veel blaffen kunnen baat hebben bij preventieve kennelhoestbehandeling. Moet herkenbaar zijn aan de hand van een chip of tatoeage. Als u de vereisten van het pension wilt weten, neem dan tijdig contact met ons op. Ook pensioneigenaren moeten zich aan de regels houden. Anders loopt uw ​​bedrijf gevaar. Hij moet bijvoorbeeld uw hond weigeren als de vaccinatiepapieren niet in orde zijn. Dat is vervelend als je op vakantie gaat.

Je hond is thuis tijdens de vakantie.

Als u een hond in huis heeft, moet u een oppas regelen. Familie en vrienden zijn welkom om op hun honden te passen, maar betaald thuiszitten is ook een optie. Een hond alleen thuis laten is een straf voor elke hond, ook al nemen de buren hem elke dag mee voor lange wandelingen. Niet doen dus!

Als je een familielid of vriend kiest, zoek dan iemand die vertrouwd is met honden. Ze zorgen er ook zonder nadenken voor dat de voordeur gesloten blijft zodat de hond niet kan ontsnappen. Als uw hond met u meegaat, zijn het huis en de tuin al op hem voorbereid.
Veel hondenbezitters hebben onderlinge afspraken om voor elkaars honden te zorgen. Dit kan bij de buren, maar ook via de Fokkerijclub of Synology Club. Natuurlijk is het belangrijk dat honden met elkaar kunnen opschieten, maar dat is bij elkaar thuis ook zo. Dit is voor sommige rassen gemakkelijker dan voor andere. Als je twee honden bij elkaar wilt houden, zijn een reu en een teefje meestal beter dan twee honden van hetzelfde geslacht. Start een “proefrit” voor uw vakantie, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan ​​vlak voor uw vakantie.
Een andere optie is een thuisoppas. Bij oppascentra vind je betrouwbare oppassers die tegen een kleine vergoeding niet alleen voor de dieren zorgen, maar ook voor je huis en tuin. Maak van tevoren goed kennis met elkaar zodat je kunt zien of er een “klik” is tussen de hond en de oppas.

tropical, beach, sunset-1651423.jpg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *