Sneeuw kort staand

De Witte Herder

Witte herders zijn een type Duitse herder dat wordt gewaardeerd om zijn intelligentie en veelzijdigheid.

Witte herders zijn intelligent, leren snel en zijn gemakkelijk te trainen. Ze hebben een uitstekend geheugen en kunnen het daarom goed doen in behendigheidstraining of het uitvoeren van taken zoals het opsporen van criminelen.

Zoals bij de meeste honden, hebben witte herders een sterk reukvermogen, wat nuttig kan zijn op het werk of thuis. Ze zijn ook uitstekende waakhonden omdat ze zullen blaffen als ze ongewone geluiden horen.

Zij lang reu 1
Zij kort reu 1

De Witte Herder is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in Duitsland. Dit ras staat ook bekend als de Duitse herdershond en de Elzasser. Het behoort tot de groep werkhonden en werd oorspronkelijk gefokt om schapen te hoeden, vee te verdedigen en hun baasjes te beschermen.

Witte herders zijn atletische honden met een gemiddelde lengte van ongeveer 24-27 centimeter lang. Ze hebben een dubbele vacht die ruw aanvoelt met een rechte staart, amandelvormige ogen en rechtopstaande oren die op hun zij hangen.

Sneeuw kort staand

Herders werden oorspronkelijk gefokt als een boerderijhond voor alle doeleinden – om schapen te bewaken, ze te hoeden en ze naar de kudde te leiden en weg van gevaar.
Hun reukvermogen is acuut en ze zullen mensen waarschuwen voor indringers in het gebied.
Dit ras is fel loyaal aan hun familie, maar kan een beetje afstandelijk zijn tegenover vreemden.
Herders zijn niet alleen intelligente honden, het zijn ook gehoorzame honden die hun baasjes willen plezieren. Ze zijn gemakkelijk te trainen en vinden het leuk om nieuwe trucs of commando’s te leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *